Az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően Galgóczi leszögezte, hogy a harmadik hullám leszálló ágba  került: a 17. héten összesen 12716 személynél mutattak ki koronavírus-megbetegedést, amely 30 százalékkal kevesebb, mint amennyi fertőzöttet a 16. héten regisztráltak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy és Heves megyében csökkent az új fertőzöttek száma a legnagyobb mértékben. A legtöbb új esetet Pest megyében és Budapesten regisztrálták. Az új fertőzöttek átlagéletkora változatlanul 44,4 év.

Folytatódik az oltási program: az EESZT felületén elérhető oltási időpontfoglaló rendszerben jelenleg Astra Zeneca, Szputynik, és Siniopharm vakcinákra lehet regisztrálni.

Csütörtökön újabb 64 ezer Moderna-vakcina érkezik Magyarországra, amelyeket a szociális intézményekben, valamint második körös oltásokra használnak fel. A fennmaradó részt a háziorvosok alkalmazzák majd,

Elkezdődött az oltás a korábban vizsgálat miatt felfüggesztett Johnson & Johnson/Janssen egyadagos vakcinákkal, ezeket jelenleg vidéken az oltóbuszokon használják fel. A következő héten pedig már a háziorvosokhoz kerülnek a Janssen-vakcinák, hogy minél szélesebb körben alkalmazhassák azokat. A szakember arról nem tett említést, hogy várhatóan hány ilyen típusú vakcina lesz majd elérhető a következő hetekben.