Keddre virradó éjszaka keleten is felszakadozik, csökken a felhőzet. A derült tájakon nagy területen sűrű köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik. Hajnalban a Dunántúlon ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Estétől a déli megyék fölé további záporok, zivatarok sodródhatnak, az éjszaka második felében legfeljebb csak helyenként lehet csapadék. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között valószínű, azonban az északi völgyekben ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Kedden a köd, illetve rétegfelhőzet nagyrészt feloszlik a délelőtt folyamán. Alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Délelőtt kisebb záporok helyenként kialakulhatnak, de a csapadék nagy része a déli óráktól nyugat felől érkezik, majd fokozatosan kelet felé vonul. Többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul és megélénkül, megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehet.

Szerdán az összefüggő felhőzet délkelet felé elhagyja az országot, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a nap második felében azonban nyugat felől ismét egyre több, egyre vastagabb felhőzet érkezik. Eleinte inkább a déli és a keleti megyékben valószínű elszórt csapadék, a nap második felében főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban pára-, ködfoltok is képződhetnek. Az északnyugati, majd déli szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 3 és 12, a maximum 14 és 19 fok között várható.

Csütörtökön általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. A déli, majd a keleti szél néha megélénkül. A leghidegebb órákban többnyire 5 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután 15, 23 fokra számíthatunk, északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő - írják a meteorológusok.