Jelenleg az európai uniós szabályozás szerint a vaj tejzsírtartalma legalább 80, de kevesebb, mint 90 százalék, maximális víztartalma 16 százalék, és zsírmentes tejszárazanyag-tartalma 2 százalék.
A márkázott vaj megnevezés a korábbi szabályozás része volt, jelenleg egy megkülönböztető jelölésnek minősül, így szigorúbb minőségi előírásnak kell megfelelnie (például magasabb a tejzsírtartalma, mint a többi vajé) - olvasható az "Ételt csak okosan" oldalon
Legolvasottabb
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Váratlan bejelentést tettek a meteorológusok a fehér karácsonyról
Érdekes fordulatok jöhetnek a nyugdíjaknál: erről jobb, ha mindenki tud
Karácsony előtt jött a hideg zuhany, több mint száz dolgozót küldenek el
Vége van: döntést hozott az Európai Unió az orosz energiáról
Lejtmenetben a forint, így nyitotta a napot
Krízisben a kutatók: rosszabb a helyzet, mint gondolták
Nagy-Britannia visszakéredzkedik az Erasmusba
Összeomlott az egyik futárszolgálat a karácsonyi rohamban, forrnak az indulatok