A gyermeket nevelő szülők február 14-ig megkapják a családi adó-visszatérítést a bankszámlákra, a postai kézbesítés még korábban történik – idézte a 24.hu Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára beszámolóját. A gyermeket nevelő szülők, akik a lakcímre utalást választották, illetve akiknek a családi pótlékot is a postás viszi ki, már február 2-a és 4-e között kézhez kapják a családi adó-visszatérítést.

A postások február 9-én kezdik meg – a februári ellátással együtt – a 13. havi nyugdíj kézbesítését. A gördülékeny ügymenetért a családi adó-visszatérítés összegét még ez előtt, február első napjaiban viszi ki a posta a címzetteknek.

Februárban az kapja meg a családi adó-visszatérítést, akinek utalási adatait megismerte a NAV, így például az, aki a családi pótlékot kapja, valamint az, aki 2021. december 31-ig benyújtotta az erről szóló nyilatkozatát . Az adó-visszatérítéshez való jog nem veszhet el, ezért aki elmulasztotta 2021. december 31-ig benyújtani a nyilatkozatot, és a NAV sem ismeri az utaláshoz szükséges adatait, az az szja-bevallásában veheti igénybe az adó-visszatérítést.