Az OMSz előrejlezése szerint az ország területén vasárnap és hétfőn is napos, gomolyfelhős idő várható, éjszakára pedig az ország nagyobb részén átmenetileg csökken a gomolyfelhőzet, kiderül az ég. Zápor, zivatar vasárnap elszórtan, nagyobb eséllyel az ország északkeleti, keleti megyéiben fordulhat elő, de kisebb számban másutt is kialakulhatnak.

Hétfőn napközben már kevesebb helyen lehet lokális csapadék, erre leginkább az északkeleti megyékben van esély.

Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon vasárnap viharos lökések is lehetnek, emellett zivatar környezetében is előfordulhat viharos széllökés. Éjszakára valamelyest veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 21 és 26 fok között várható.

Eközben Európában

Az OMSz jelentése szerint ezek a tényezők alakítják majd a következő napok európai időjárását:

 

 

  • A Brit-szigetek felett anticiklon található, amely Nyugat-Európában nyugodt, száraz időt okoz. Arrafelé az átlagosnál melegebb van, az Ibériai-félszigeten néhol a 40 fokot is meghaladja a hőmérséklet.
  • A Skandináv-félszigettől a Baltikumon át a Kárpát-medencéig húzódik egy hidegfront, amely mögött hűvösebb levegő érkezik a kontinens belsejébe. A fronthoz kapcsolódóan csak lokálisan esik jelentősebb mennyiségű csapadék, felhőszakadásokkal kísért zivatarok Görögországban és Törökországban fordulnak elő.
  • A Kárpát-medencébe hétfő estig az átvonult hidegfront mögött erős széllel hűvösebb levegő áramlik, így visszafogottabb lesz a nappali felmelegedés.