A nyugdíjas szövetkezet hirdetése szerint mindennapos tesztelést kellene végezni az egészségügyi tapasztalattal rendelkező nyugdíjasnak, a bérezés nettó 1500 forint óránként. A hirdetés állítja, a legbiztonságosabb védőfelszereléseket adják, és mindennapos dolgozói szűrővizsgálatot is biztosítanak - adta hírül a Pesti Hírlap.

Egy üzemorvos cég, az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat Kft., amely Covid-tesztelést is végez, e-mailben keresi fel az egészségügyi dolgozókat, hogy dolgozzanak náluk - írta meg a Pénzcentrum. Az óradíj munkanapokon 4000, munkaszüneti napokon 6000 forint. A magánszolgáltató minden esetben házhoz megy.

A tesztelésekhez szükséges szakemberhiányt jól mutatja, hogy már nem csak orvos- és egészségtudományi képzésre járó egyetemistákat, hanem más karokon tanulókat is bevonnak - főként a pedagógusoknak ígért rendszeres - mentőszolgálati szűrések elvégzésébe.

Több száz műszaki egyetemista is jelentkezett a járvány elleni feladatok ellátására. A hallgatók elsősorban járművezetői, szállítási és adminisztratív feladatokban segítik a tesztelést és mintavételezést végző egészségügyi szakemberek munkáját - közölte a BME.