"Lejöttünk pihenni a családdal és nem képzelik, hogy otthon fogunk ülni és nem megyünk ki a partra!?" - ezt mondták a balatonlellei polgárőröknek azok a látogatók, akik több balatoni strandra is próbáltak bemenni.

Az ATV találta meg a polgárőrök posztját, amelyből kiderül: Kenéz István Balatonlelle polgármestere és Mészáros Miklós Balatonboglár polgármestere elrendelték a település tulajdonában lévő parkolók és strandok zárását, hogy ne menjenek oda vendégek. Ennek ellenére igen jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társasüdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan.

"Ekkora vendégsereg még nem volt az elmúlt évtizedekben ezekben az időszakokban" - írták a lellei polgárőrök. Lellén egy-két esetben fordult elő, hogy a szalagot letépték és tiltott területen tartózkodtak, kivéve ma estét, amikor közel 40 főt kellett a Virág strandról elküldeni. A megkérdezettek egy része nem itt tartózkodik, hanem más településről érkeztek és parti sétákat szerettek volna tenni. Bogláron már sokkal nagyobb volt renitensek létszáma, az egyik strandit kiüríteték, a másikon ugyanazon családokkal találkoztunk és ez volt a harmadikon is.Majd sikerült őket elzavarni.

Összességében a két településen naponta több száz főt kellet megkérni a területek elhagyására. Két autóval 4 fő járta folyamatosan a területeket és rajtuk kívül további egy autó 2 fővel állt készenlétben, mely kettő esetben kellett besegítsen.