A Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát. A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják, ezért nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása - írja Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke a Fidesz-frakció közleményében.

Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el. Azt várjuk el tőlük a továbbiakban is, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg Magyarország biztonságát, jogos érdekeit - írta Halász.

A Direkt36 cikke szerint egy kémszoftver segítségével magyar újságírókat és közéleti személyiségeket figyeltek meg. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint ez törvénysértő, és azonnali nyilvános tájékoztatást vár a hatóságoktól. Az ellenzéki pártok képviselői is válaszokat várnak az ügyben a kormánytól, és kezdeményezték a nemzetbiztonsági és honvédelmi parlamenti bizottságok összehívását.