Felfüggesztik a kamionok forgalomkorlátozását szombatra a harmadfokú hőségriasztás miatt. A kamionstop feloldása vasárnapra is vonatkozhat akkor, ha az országos tisztifőorvos a hőségriasztás meghosszabbításáról döntene – írja a Technológiai és Ipari Minisztériumra (TIM) hivatkozva az MTI.

A kamionstop minden szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tart, de a közlekedésért felelős miniszter indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást. Amennyiben a tisztifőorvos az intézkedés meghosszabbításáról dönt, a kamionstop feloldása automatikusan kiterjed vasárnapra is – közölte a minisztérium.

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás árthat a hivatásos sofőrök egészségének, a továbbindulás után pedig ronthatja koncentrációs képességüket. A kamionstop feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja. Ennek a lépésnek köszönhetően akár a kevésbé forgalmas szombat esti, éjszakai órákban is hazatérhetnek a magyar járművezetők, áthaladhat az országon a tranzitforgalom.