Vasárnap észak felől ismét vastagabb felhőzet érkezik, amely délután szakadozni kezd, általában több órára kisüt a nap, majd estefelé nyugat felől újból megvastagszik a felhőzet.

Nappal az északi megyékben fordulhat elő néhol kisebb eső. Az északnyugati szél este a legtöbb helyen mérséklődik, majd vasárnap ismét sokfelé megélénkül, az északkeleti megyékben megerősödik, a hegyekben viharossá is fokozódik a délnyugatira forduló légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 Celsius-fok között alakul, az északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nagyrészt 9 és 13 fok között várható - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) nyomán az MTI.

Ez várható Európában

Változatlanul dinamikus az időjárás Európában, melynek nagyobb részén a Eunice nevű viharciklon fejti ki hatását.

Kifejezetten szeles az idő főleg a Germán-lengyel alföldön, ahol többfelé orkán erejű széllökések fordulnak elő, Németországban zivatarok is kialakultak.

Az előző viharciklon okklúziós frontja mentén a Kelet-európai-síkságon többfelé havazik.

Eunice hidegfrontja mögött Spanyolország, illetve Franciaország fölé anticiklon nyúlik be, melynek köszönhetően ott napos idő a jellemző.

Továbbra is szokatlanul magasan alakulnak a csúcsértékek a kontinens túlnyomó részén, nappali fagy csak Skandináviában és a Kelet-európai-síkságon fordul elő.

A Kárpát-medence időjárását szombaton a fent említett viharciklon hullámzó hidegfrontja alakítja, mely mögött az északnyugati áramlás sokfelé lesz erős, elsősorban a magasabban fekvő helyeken viharos is. Érdemi mennyiségű csapadék a délnyugati megyékben eshet.