Tegnap Dudley, ma Eunice, és még nincs vége, frontok garmada érkezik a következő napokban is. Az biztos, hogy továbbra is enyhe időben lesz részünk, és hogy egyelőre a szélcsend ismeretlen fogalom időjárásunk számára - írta az Országos Meteorológia Szolgálat a friss bejegyzésében.

Péntek este az éjszaka második felében északnyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek, fokozatosan beborul az ég. Az északkeleti, illetve kisebb eséllyel a délnyugati megyékben eső, zápor előfordulhat. A déli, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között valószínű, de a kevésbé szeles északi völgyekben gyenge fagy is lehet.

Előbb egy melegfront felhőzete érintette Magyarországot, szombaton pedig egy hideg front lesz a meghatározó. Az OMSZ szerint a következő időszakban más frontrendszerek is elérik hazánkat. 

A hidegfront felhőzetéből nyugaton és északon okoz csapadékot szombatra virradó éjszaka. Napközben viszont 6-11 fok között alakul, az észak-nyugati szél erőre kap majd, főként a magasabban fekvő tájakon erősödhet viharossá. 

Vasárnap reggelig, kora délelőttig délen is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Az ország nagy részén számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre, de napközben észak felől érkezhet szakadozott felhőzet, ott néhol kisebb eső előfordulhat. A délnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. Hajnalban általában -1, +3 fok közötti értékeket olvashatunk le a hőmérőkről, de északkeleten -7, -2 fokot is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok között várható.