Egy nap alatt 693-mal, 2361 főre nőtt a regisztrált új fertőzöttek száma. Elhunyt 20 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 468 főre emelkedett. Már 1 105 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 155-en vannak lélegeztetőgépen.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb - olvasható koronavirus.gov.hu-n.

A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti ezen a honlapon.

A pozitív tesztek aránya az összes elvégzett mintavételen belül 12,11 százalék, amely a járvány kifejezetten gyors terjedéséről tanúskodik. Ezen a téren a kritikus szint 12 százalék.

A beoltottak száma 5 932 239 fő, közülük 5 710 977 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 56 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 793 288 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 17 521 főre emelkedett. .

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni ezen a honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is.