A magyarországi vállalatok 53 százalékánál szerepel a 2024-re vonatkozó tervek között a bérfejlesztés, átlagosan 12 százalékkal emelnék a fizetéseket jövőre – ez derült ki a Profession.hu június és szeptember között zajlott HR Körkép felméréséből, amiben 449 vállalatot kérdeztek meg.

A felmérés szerint szinte minden második cégnél van cafeteria rendszer, amely az átlagosnál nagyobb arányban érhető el a legalább 1 milliárd forint éves bevételű cégeknél és a gyártó szektorban működőknél, miközben a kereskedelemben és a vendéglátásban tevékenykedő szereplőknél elmarad ettől.

A leggyakrabban kiosztott béren kívüli juttatás havonta 16-20 ezer forint közötti, valamint az 50 ezer forintot meghaladó összeg, ezek egyaránt a vállalatok 18 százalékánál vannak érvényben. Eközben 10 ezer forintot meg nem haladó összeg a cégek 10 százalékánál fordul elő.

Béren kívüli juttatást a megkérdezett cégek 80 százaléka nyújtott vagy fog nyújtani még idén a munkavállalóinak. Legelterjedtebb a mobiltelefon biztosítása, amely a vállalatok csaknem felénél elérhető, ezt követi a munkába járás költségeinek megtérítése, a laptop/notebook biztosítása, majd a juttatási összeg SZÉP-kártyára történő utalása.

Jutalmat a vállalatok harmadánál, prémiumot a negyedénél adnak, a 13. havi fizetést a cégek egy hatoda fizet, a 14. havi kifizetés viszont százból csak két céget érint.

Tízből három munkaadó 2024-es tervei között azonban nem szerepel béren kívüli juttatás adása. Azok körében viszont, akik élnek ezzel a lehetőséggel, továbbra is népszerű a mobiltelefon, a laptop, a jutalom, a munkába járással kapcsolatos költségek megtérítése, valamint a SZÉP-kártya is.

A felmérésből az is kiderült, hogy a cégek 45 százaléka javulásra számít pénzügyi eredményeit tekintve 2024-ben, harmada pedig az idei évhez hasonló helyzetet vár. Csökkenésre az építőipar, élelmiszeripar és az oktatás képviselői számítanak magasabb arányban, növekedésre pedig az adminisztratív szektor válaszadói.

(via MTI)

 

Komoly intés érkezett, veszélyesen nőnek a fizetések

Az IMF új jelentése szerint veszélyes lehet, ha túlságosan nő a kelet-és közép európai országokban a bérszínvonal az infláció ellenére is. A termelékenység ugyanis nem biztos, hogy lépést tart ezzel, s ez gátolhatja a növekedést. Sokaknak nem tetszhet a szervezet megállapítása. Bővebben --->