A Balfi ásványvizet palackozó üzem közel két éve állt le, majd 2022 nyarán az utolsó palackok is eltűntek az üzletek polcairól – írja az Agrárszektor.

A lap úgy tudja, hogy a felszámolás alatt álló Balfit gyártó Pet-Pack Kft. egykori vezetői mára elérhetetlenné váltak. Egyikük nagy valószínűség szerint hazament Lengyelországba.

A Dunakeszi központtal bejegyzett Pet-Pack Kft. a Nemzeti Cégtár szerint összesen hétszer nyert uniós pályázati forrásokat. 2012-ben például százmillió forint fejlesztési pénzt kaptak.

Majd a cég körülbelül 4,5 milliárd forintos nettó éves árbevétele 2019-ben 3,1 milliárdra csökkent, a koronavírus pedig tovább csökkentette a forgalmat. 2021-ban már csak 1,7 milliárd volt a nettó árbevételük, ám időközben egyre nagyobb veszteségeket termeltek. 2020-ban például 317 milliós veszteséget könyveltek el, és három végrehajtás is indult a vállalat ellen.

Áprilisban a felszámoló megpróbálta értékesíteni a balfi üzemet, de azóta sem akadt rá jelentkező.

Drága lesz a palackos víz, érdemes leszokni róla

Ötven forintba kerül majd az ásványvizes palackok darabja a visszaváltási rendszer jövő évi bevezetésével. Egy ember könnyedén elfogyaszthat minden áldott nap egy üvegnyi vizet, vagyis csupán csak az ásványvizes palackokra fordított éves költés személyenként mintegy húszezer forintra rúghat. Bővebben --->