A magyar munkavállalók 86 százaléknak a legfontosabb szempont a fizetés a munkahelyválasztás szempontjából – derül ki a Jooble álláshirdető oldal felméréséből. Csökkenő fontossági sorrendben a következő a kollektíva, egyéb juttatások megléte (biztosítás, képzések finanszírozása, utazás támogatása vagy egyéb bónuszok), a munkahely elhelyezkedése, a vezetőség, érdekes projektek vagy karrierlehetőség.

A válaszadók nagyobb része, csaknem 60 százaléka már rég nem váltott munkahelyet, s több mint 3 éve egy helyen dolgozik. Kicsit több mint ötöde nemrég váltott, s kevesebb, mint egy éve tölti be a jelenlegi pozícióját. A válaszadók 9,2 százaléka több mint 2 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozik, 9,3 százalék pedig több mint egy éve nem váltott.

Arra a kérdésre, hogy melyek a legfontosabb egyéb lehetőségek a munkahelyválasztás terén a válaszadók nagy része - 62,7 százalék - a munkaadói bónuszt jelölte meg. Ugyanakkor sokan értékelik az egyéb juttatásokat is (csökkenési sorrendben): képzések és utazás támogatása, biztosítás, ingyenes lakhatás és utazások.

 

 

Kép: Jooble

A magyar álláskeresők 73,8 százaléka a magasabb bérezéssel rendelkező munkahelyet választaná még abban az esetben is, ha ott hiányoznak az egyéb juttatások (biztosítás, képzések finanszírozása, utazás támogatása vagy egyéb bónuszok). 26,2 százalék kész a munkahelyváltásra ugyanazért a fizetésért, viszont több juttatással.