A nevelőnő vezetőként dolgozott két Nógrád megyei gyermekotthonban is, ő gazdálkodott az ott élő gyermekek ellátását biztosító pénzzel is.

2018 márciusa és áprilisa között közel 1,5 millió forint volt rábízva, melyet a gyermekotthon működésének biztosítására kellett volna fordítania. Az ellátmány jelentős része bankszámlára érkezett, amelyről a kezelésében álló bankkártyával mintegy 850 ezer forintot vett fel, azt azonban a nevelésben álló gyermekek ellátása helyett magára költötte - derül ki az ügyészség tájékoztatójából. 

A vádlott emellett köteles volt havonta a fiataloknak saját jogán járó juttatások egy részét személyi térítési díjként a gyermekvédelmi szakszolgálat felé befizetni. Ezt öt fiatal esetében nem tette meg, a pénzből magára költötte, ezzel az érintett fiataloknak közel 150 ezres kárt okozott.

Ráadásul az egyik utógondozott saját nevére szóló bankkártyáját és az ahhoz tartozó PIN-kódot is a nő őrizte, arról 2017 novembere és 2018 januárja között több alkalommal készpénzt vett fel, valamint azzal közvetlen fizetéseket is eszközölt saját igényeinek fedezése céljából, ezzel a fiatal megtakarításából 780.000 forintot élt fel.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nő ellen sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a vádlottat a próbaidő idejére a bíróság helyezze pártfogó felügyelet alá. Indítványozta továbbá, hogy a bíróság kötelezze a nőt az okozott károk megtérítésére. Ha a ádlott az előkészítő ülésen a váddal egyezően elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 1 év 8 hónap, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.