Július közepén az ukrán parlament nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának elnökhelyettesét, Jurij Arisztovot a maldív-szigeteki Ithaafushi magánszigetén lévő ötcsillagos szállodában látták – jelentette a szlidsztvo.info ukrán portál.

A portál újságírói a Waldorf Astoria szálloda személyzetétől megerősítést is kaptak arról, hogy az ukrán politikus valóban a vendégük volt, de már kijelentkezett.

Zelenszkij leváltotta Ukrajna brit nagykövetét

Vadim Prisztajko lett az első diplomáciai áldozata annak a vitának, amelyet Ukrajna a NATO-csatlakozás miatt folytat szövetségeseivel. Bővebben>>>

A képviselő lemondását kedden jelentette be Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament (Verhovna Rada) elnöke. Arisztov a felmentését maga kérte, amit a következő parlamenti ülésszakon tárgyalják.

 

Arisztovot 2019-ben választották képviselővé. December 2022-től töltötte be a Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottság alelnöki pozícióját. 

A Nép Szolgája párt frakcióvezetője, David Arahamija korábban elmondta, hogy kezdeményezi Arisztov frakciótagságának azonnali felfüggesztését.

Az orosz oligarchák trópusi paradicsomba menekítik a jachtjaikat

Egyre több orosz mágnás szuperjachtja indult el az Indiai-óceánra, a Maldív-szigetek és a Seychelle-szigetek felé tartanak, miközben Vlagyimir Putyin ukrajnai invázióját követően szankciókat vezettek be hazájuk ellen. Bővebben>>>