A tálibok képviselője, Anas Haqqani nyilvános dicsérte meg Elon Muskot, amiért üzemelteti a Twittert, egy olyan platformot, amely szavai szerint „erős hitelességet kínál a felhasználóknak és közben támogatja a szólásszabadságot.

A Twitternek két fontos előnye van a többi közösségimédia-platformhoz képest. Az első kiváltság a szólásszabadság. A második kiváltság a Twitter nyilvános jellege és hitelessége. A Twitternek nincs olyan intoleráns politikája, mint a Meta. Más platformok nem tudják helyettesíteni

– közölte hétfői Twitter-üzenetében a tálib vezető, aki ezután erős kritikát kapott, mivel a felhasználók képmutatással szembesítették őt, utalva arra az elnyomásra és rossz bánásmódra, amelyet a tálibok a 2021-es hatalomátvétel óta az afganisztáni nőkkel szemben alkalmaznak.

Ez a szólásszabadság a legironikusabb és legviccesebb, amit láttam

– jegyezte meg egy felhasználó.

Amikor a tálibok támogatják a Twittert, tudod, hogy itt az ideje elhagyni a süllyedő hajót

– viccelődött egy másik felhasználó.

Haqqani tweetje akkor született, amikor az afgán nők szembesülnek a tálib rezsim haragjával, és szigorú korlátozásokat szabtak a mindennapi életben. Nemrég tiltották be például a női szépségszalonokat országszerte. 

Mindazonáltal azzal, hogy Haqqani előnyben részesítette a Twittert a Meta tulajdonában lévő platformokkal szemben, feltehetően az utóbbi politikájából fakadt, amely szerint nem engedélyezi a terrorista egyének és szervezetek fiókjait – számolt be róla a Republicworld.

 

Zuckerberg kitakarta a gyerekei arcát Instán, önnek sem ártana

Úgy tűnik, még a Facebook és Instagram tulajdonosa, Mark Zuckerberg is óvatos a gyerekei online megjelenítésével kapcsolatban. A milliárdos üzletember és programozó kitakarta két lánya arcát egy családi fotón, a szakértő szerint pedig érdemes lenne mindenkinek hasonlóan eljárni olyan fotók posztolásakor, amelyeken kiskorú is szerepel. Bővebben --->