Az Aslef szakszervezethez tartozó londoni dolgozók 2-szer egynapos sztrájkba kezdenek munkakörülményeiket érintő változások érdekében — írja a The Guardian.

Amennyiben nem sikerül rendezni a vitát, a demonstráció miatt a teljes londoni metróhálózat leáll.

brit metróvezetők 96 százalékát képviselő Aslef szakszervezet tagjai április 8-án, hétfőn és május 4-én, szombaton terveznek sztrájkot.munkabeszüntetés egész napra érvényes lesz. 

Annak ellenére, hogy korábban a vállalat kötelezettséget vállalt arra, hogy visszavonják a járművezetők munkakörülményeinek egyértelmű megváltoztatására irányuló terveiket, a London Underground vezetősége egy teljes munkaidős vezetői csapatot hozott létre, amely tervei érvényesítését biztosítja

 – mondta Finn Brennan, az Aslef főállású szervezője.

Elmondta, hogy a javaslatok értelmében a személyzetnek hosszabb műszakokban kellene dolgoznia, és akár 25 százalékkal több időt töltenének a fülkében, a jelenlegi munkamegállapodásokat pedig a rugalmasság és hatékonyság nevében megszüntetnék.

Brennan szerint a változások egyetlen célja, hogy a metró munkásai keményebben és hosszabb ideig dolgozzanak, kevesebbért. Hozzátette, hogy a vezetőség nem teljesítette a szakszervezetnek tett vállalásait a vezetőfülkék biztonságossá tételére, az éjszakai metróban dolgozó rendőrök számának növelésére és a képzésre vonatkozóan.

Állítása szerint a szakszervezet továbbra is kész tárgyalni, de valódi tetteket akar látni a vezetőségtől, nem pedig könnyen megszeghető ígéreteket. A két fél jelenleg nem folytat tárgyalásokat.

Áll a bál az Operában, a sztrájk folytatódik

A sztrájk folytatódik, az Index munkatársait kizavarták az épületből.Bővebben--->