A 73 éves izraeli miniszterelnököt orvosa, Zvi Berkowitz javaslatára vitték a sürgősségi osztályra, a Shiba Gyógyászati központba, Ramat Gan városában, ahol lakóháza található.

Az első érdemi jelentés szerint Benjámín Netanjáhú rosszullétet elégtelen folyadékbevitel következtében kialakuló kiszáradás, vagy dehidratáció okozhatta a kánikulában. A kormányfőt további orvosi megfigyelés alatt tartják – számolt be róla az Euronews.

Nyaralás a Galileai-tengernél

Netanjáhú állapota jelenleg megfelelő, és mindvégig eszméleténél volt. A Reuters beszámolója szerint a kórházban készült videón a mosolygós miniszterelnök azt mondta, hogy pénteken nyaralt a Galileai-tengernél, ahol a hőmérséklet elérte a 38 Celsius-fokot. 

Hála Istennek, nagyon jól érzem magam. Arra kérek mindenkit, töltsön kevesebb időt a napon, igyon több vizet, és legyen jó új hetünk

– üzente az érte aggódóknak Netanjáhú. Az izraeli miniszterelnök hivatala közölte, hogy a vasárnapra tervezett kormányülést hétfőn tartják meg – számolt be róla a Reuters.

"Teljes felépülést és jó egészséget kívánok a miniszterelnöknek" - írta a Twitteren Yair Lapid, az ellenzék centrista vezetője.

Washingtonban a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője azt mondta: "Mihamarabbi felépülést kívánunk neki".

Gigaberuházást vitt az Intel Izraelbe

25 milliárd dollárt fektet egy izraeli üzem építésébe az Intel - közölte Benjámin Netanjahu miniszterelnök, az ország eddigi legnagyobb nemzetközi beruházásának nevezve a félvezetőóriás vállalkozását. Bővebben --->