A szöuli székhelyű Booyoung Group 2021-ig visszamenőleg fizet alkalmazottainak 27 millió forintnak megfelelő összeget. Ezzel akarja megsegíteni az ország születési rátáját, hiszen 2022-ben a világon legalacsonyabb, 0,78 százalékot érték el. A számok egyre aggasztóbbak, hiszen az előrejelzések szerint 2025-re 0,65-re csökken a születések aránya a koreai statisztikai hivatal szerint. 

A juttatást férfiak és nők is kaphatják. A cég elnöke Lee Joong-keun úgy fogalmazott, hogy a gyermeknevelés komoly anyagi terhekkel jár, és ezen akarnak segíteni.

Természetesen nem csak Dél-Korea néz szembe ezzel a problémával, számos európai országban is komoly gondot okoz az alacsony születési ráta. A Dél-Koreához hasonló országokban, így Japánban és Kínában tovább bonyolódik a helyzet — írja a CNN. 

Egyéb kedvezmények járnak a 3 gyermeket vállaló alkalmazottaknak. Ők választhatnak, hogy 81 millió forintnak megfelelő készpénzt szeretnének vagy egy cég által biztosított bérlakást, ha a kormány telket biztosít az építkezéshez. 

Hasonló kezdeményezések indultak Kínában is, ahol a Trip.com utazási iroda közölte, hogy a legalább 3 éve a cégnél dolgozók minden újszülött gyermek után majdnem 500 ezer forintnak megfelelő bónuszt kapnak minden évben, gyermekük ötödik születésnapjáig. 

Vakrandit szervezett több száz fiatalnak egy dél-koreai önkormányzat

Dél-Korea születési rátája tavaly rekord alacsonyra, 0,78-ra esett vissza. Ez a mutató messze elmarad az amerikai 1,66-tól és a japán 1,3-tól. A szervezők részéről nyilvánvaló az elhivatottság a házasság népszerűségének visszaállítására.Bővebben--->