Vietnamban megvádoltak kedden egy ingatlanmágnást azzal, hogy negyvenkétezer befektető kárára elsikkasztott több mint egymilliárd eurót. A rendőrség nyomozást indított a Van Thinh Phat csoport elnöke, Truong My Lan és három másik ember ellen csalárd tulajdonszerzés címén – derült ki a hétfő este kiadott hivatalos közleményből.

A 66 éves Truongot még 2022 októberében vették őrizetbe. A gazdasági bűncselekményeket és a korrupciós eseteket vizsgáló, a közbiztonsági minisztérium alá tartozó osztály egyik tisztviselője arról számolt be, hogy

2018 és 2020 között mintegy 1,2 milliárd dollár (439,2 milliárd forint) összegű illegális pénzszerzéssel több mint negyvenkétezer embert károsítottak meg.

Az 1992-ben alapított Van Thinh Phat csoport vagyontárgyai között luxusszállodák, luxuslakások és éttermek találhatók szerte Vietnamban. Az elmúlt években a vietnami kormány hatalmas korrupcióellenes akciót indított, amelynek során vezető politikusokat és üzletembereket is letartóztattak. Tavaly márciusban a hatóságok letartóztatták Trinh Van Quyetet, az ország egyik magáncsoportjának, az FCL-nek a vezetőjét a tőzsde manipulálása vádjával.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!