Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője szerint az elmúlt időszakban a brüsszeli elit dühítő és rossz döntéseket hozott, háborúpártiságával veszélyezteti Európa biztonságát. Mint írta, elhibázott szankcióival energiaválságot és gazdasági visszaesést idézett elő, ezért a jövő évi európai parlamenti választásokon változást kell elérni.

Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője már korábban jelezte, hogy milyen témák lesznek napirenden a szerda délután kezdődő kihelyezett frakcióülésen:

  • háborúpárti brüsszeli vezetés helyett békepárti vezetés;
  • megakadályozni, hogy az elhibázott szankciókkal gyengítsék az európai gazdaságot;
  • békét teremteni Európa határainál és a világ minden gazdasági régiójával együttműködő, sikeres európai gazdaságot kell építeni;
  • genderkérdés;
  • határvédelem;
  • családtámogatási rendszer.

A kormányfő legutóbb a kihelyezett frakcióülésen nemcsak eligazítást tartott az általa vezetett politikai közösségnek, hanem ellenfeleit is megnevezte:

a háborúpárti nemzetközi érdekcsoportok, a háborúpárti brüsszeli bürokraták, a Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal, és a nemzetközi spekulánsok, akik a háborús időkben haszonra akarnak szert tenni.

 

A Mol-vezér látja vendégül a Fideszt Esztergomban

A Grand Hotel Esztergomban ülésezik a Fidesz-frakció, két évvel ezelőtt 31 millió forintot hagytak ott Hernádi Zsolt Mol-vezér érdekeltségeinél, a közpénzből felépült Grand Hotel Esztergomban – írja a telex.

A négycsillagos szállodát 2021 nyarán adták át. Az üzemeltető Solva Property Kft. összesen 3,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a beruházásra a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-pályázatán keresztül.

A szállodát a Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. építette.

Utoljára februárban tartott frakcióüléset a Fidesz-KDNP

Februárban Kocsis Máté beszámolója szerint komoly vita alakult ki a kormánypárti képviselők között arról, hogy megszavazzák-e Finnország és Svédország NATO-csatlakozását a parlamentben. A kérdés azóta sem került a parlamentben napirendre, hiába utazott küldöttség Svédországba, a magyar álláspont hivatalosan a csatlakozás támogatása, de mégis mindig elodázza a döntést a kormány.

Egy hete levelet küldött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter svéd kollégájának, mivel egy olyan iskolai oktatóanyag jelent meg az országban, amely azzal vádolja a magyar kormányt, hogy leépítik a demokratikus rendszer működését Magyarországon. Szerinte súlyos vádakat, hamis információkat terjesztenek Magyarországról a svédországi iskolákban, ami nem segíti a skandináv ország NATO-csatlakozásának ratifikációs folyamatát – írta svéd kollégájának, Tobias Billströmnek.

Kövér László a Parlament fideszes elnökeként pedig kijelentette

amit csinálnak a svédek a saját hazájukkal, abból egyenesen következtethető az, hogy ők nem szeretik a hazájukat, sőt szabályosan gyűlölik, mert hogyha nem gyűlölnék, akkor nem tennék tönkre.

A kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta,

Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat.

Foreign Policy: Magyarország aláássa Svédország NATO-csatlakozását

Svédország NATO-tagsága egyelőre elmaradhat – Orbán Viktor magyar miniszterelnök, nem pedig Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök miatt. Bővebben >>>