A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Chanel és Gucci feliratú asztalokat és székeket találtak az M7-es székesfehérvári pihenőjébe kísért autóban.

A harsány lakberendezési tárgyakat a védjegyek jogosulti képviselője is megvizsgálta és megállapította, hogy azok sértik a jogtulajdonos szellemi tulajdonjogát, vagyis a bútorokat engedély nélkül gyártották le.

A férfi és a nő mintegy kétmillió forint vagyoni hátrányt okozhatott az áruval, melyet lefoglaltak a hatóságok, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást.

A NAV közleményében arra figyelmeztetett, hogy iparjogvédelem alatt állhatnak a találmányok mintái, védjegyei, formái és esetleges speciális formái is. Emiatt a jogok megsértését követi el az, aki az oltalom tárgyának utánzásával, átvételével és forgalomba hozatalával vagyoni hátrányt okoz.

Nem volt nagy ötlet a pléd alatt cigarettát csempészni

Az autójában több mint 130 ezer szál magyar zárjegy nélküli, plédekkel letakart cigarettával száguldott az a csempész Vas Vármegyében, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai fogtak el. Bővebben--->