A washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézetének szerdán közölt adatai szerint nem változott havi szinten a kiskereskedelmi forgalom a márciusi 0,6 százalékos bővülés után. Az elemzők 0,4 százalékos növekedést prognosztizáltak.

Az autóeladások nélküli kiskereskedelmi forgalom 0,2 százalékkal nőtt a múlt hónapban a márciusi 0,9 százalékos bővülést követően, autóeladások és az üzemanyag nélkül számított kiskereskedelmi forgalom 0,1 százalékkal csökkent havi összehasonlításban.

Az autókat, az üzemanyagot, az építőipari termékeket, valamint a vendéglátást nem számítva a kiskereskedelmi forgalom 0,3 százalékkal csökkent az áprilisi havi összevetésben, miután februárhoz képest márciusban 1 százalékkal bővült. Ez az a kiskereskedelmi magforgalom az, ami a leginkább megfelel a fogyasztói kiadásoknak.

A legnagyobb zsugorodást a nem bolti kiskereskedők forgalma érte el, ami mintegy 1,2 százalékos volt, miközben a benzinkutak forgalma 3,1 százalékkal bővült.

Éves szinten az amerikai kiskereskedelem forgalma 3 százalékkal bővült áprilisban, miközben márciusban 3,8 százalékkal nőtt.

A lakossági fogyasztás a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadát adja az Egyesült Államokban.

Nagy bejelentésre készül Joe Biden, folytatódik a keménykedés Kínával

Vajon komoly intézkedésekről vagy csupán erőfitogtatásról lehet szó? Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.