A 2017-es tulajdonos és a magyarországi vezetőváltás új irányt hozott a sörgyár életébe. Az Asahi nemzetközi és európai stratégiájával összhangban megszületett a „Drehertől Dreherig” örökségépítési filozófia, amely – csakúgy, mint az 1948-as államosítás előtt – a prémiumizációra, valamint a hagyomány és a modernitás ötvözésére koncentrál a működés, termék- és vállalati kultúrafejlesztés területén. Az ezt követő hat év következetes építkező munkája

  • a piaci pozíciók megerősödését,
  • a munkavállalói jóllét és elégedettség növekedését,
  • agilis vállalati működést
  • és javuló jövedelmezőséget hozott,
  • ezzel nyitva meg az utat a jövőbeni beruházások előtt.

„Jövőre ünnepeljük a Dreher Sörgyárak alapításának 170. évfordulóját. A gazdag történelmi hagyomány, a négygenerációs munkahely nemcsak büszkeséget, hanem felelősséget is jelent mindannyiunk számára, akik ennek a vállalatnak a jelenén és jövőjén dolgozunk. Szakmai és üzleti sikereinkkel elértük, hogy az Asahi Group Holdings és az Asahi Europe & International 2023-ban minden idők legnagyobb magyar söripari beruházásába kezdjen bele velünk. Ha továbbra is tudjuk tartani a cégcsoport üzleti elvárásait és teljesítjük a kitűzött mérföldköveket, akkor ebből a 100 milliárd forintból valóban megalapozzuk a gyár és a munkatársaink sokéves jövőjét” – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

Az első mérföldkő: 30 milliárd forintos keret

A sörgyártás hagyományosan 6 nagyobb lépésből áll: a főzőházi eljárásokat az erjesztés, majd kondicionálás követi, ezután jöhet a szűrés, a pasztőrözés és a palackfejtés. Az elmúlt két évben megvalósult és a most bejelentett beruházások több folyamatot érintenek: a kompresszorokat és szűrőberendezéseket egy 4,6 milliárd forintos modernizáció részeként tavaly kicserélték, míg idén tavasszal a pasztőrözés és fejtés hatékonyságát növelték a kor egyik legmodernebb alumíniumdobozos gyártósorának üzembehelyezésével, összesen 7 milliárd forintból.

A következő évtizedet érintő 100 milliárdos beruházás első mérföldkövén 2023-26-ban hozzávetőleg 30 milliárd forintos keretből dolgoznak a vállalat szakemberei. Ennek elemeként a gyár majdani, minden elemét kiszolgáló új energiaközpont egy részének építését kezdik meg, amely nem csak a kapacitásnövekedést, de a vállalat ambiciózus fenntarthatósági céljainak elérését is támogatja. Ebben az időszakban újul meg egészében az erjesztés és a pincékben való kondicionálás szakasza, ami a tartályok cseréje mellett az új technológiák bevezetését is jelenti, ami a vállalat munkatársainak folyamatos képesség-és tudásfejlesztésével jár együtt.