Az amerikai adóhatóság közleménye szerint változtatnak az évtizedes gyakorlaton, amelynek keretében a szervezet tisztségviselői és fegyvertelen ügynökei személyesen és bejelentés nélkül keresték fel tisztázó célból az adóhátralékot felhalmozó vagy hibás adóbevallást benyújtó magánszemélyeket és vállalkozásokat.

Az intézkedés már életbe is lépett, a bejelentés nélküli látogatások helyett pedig az új gyakorlat az, hogy időpontegyeztető leveleket küld ki a hatóság.

Danny Werfel, az IRS igazgatója elmondta, hogy felülvizsgálat eredményezte az új eljárásrendet, amely a véleményük szerint jobban szolgálja az adófizetőket és az ország érdekeit, a változtatást pedig a józan ész diktálta lépésnek nevezte.

Az adóhatósági vezető hozzátette, hogy a váratlan adóellenőri látogatások megszüntetése növeli majd az adóhivatal munkájába vetett bizalmat, és összességében is javítja mind az adófizetők, mind a hivatali alkalmazottak biztonságát.

NAV körkép: hamarosan itt csaphatnak le a revizorok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal június 26. óta átfogóan ellenőrzi a Balaton és a Velencei-tó környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. Ellenőrzésre akár hivatali időn kívül is számítani lehet. Elsősorban a vendéglátóegységeket, az ajándékboltokat valamint a piacokon és a strandokon értékesítőket vizsgálják. Bővebben >>>