Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2024. április 19-én 6 órától 2024. április 20-án 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést tart a rendőrség.

A rendőrségi portálon az olvasható, hogy az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a vármegyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit.

A rendőrség a pontos helyszíneket vármegyénkénti bontásban is közzétette honlapján. 

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A gyorshajtás az egyik leggyakoribb tényezője a halálos baleseteknek.

A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele - közölte korábban a rendőrség.

Féktelen száguldás után pimasz érveléssel kerülné el a büntetést egy kreatív autós

Változatos módszerekkel küzdenek a gyorshajtás ellen világszerte, az autósok egy részét azonban nem hatja meg ez az igyekezet; mindennapos rutin a korlátozó táblák figyelmen kívül hagyása. A szabályszegő sofőr megpróbálhat egérutakat keresni, hogy elkerülje a büntetést, de nem biztos, hogy érdemes.