Kedden is nyárias időre van kilátás helyenként 30 fok feletti csúcshőmérséklettel, de az egész országra sárga, zivatarokra figyelmeztető jelzés van érvényben. 

A Nyugat-Dunántúlon maradhat huzamosabb ideig zárt a felhőtakaró, ott lesz kevesebb napsütés, illetve alacsonyabb maximum. Kora délutánig még csak kevés helyen lehet zápor, zivatar, majd délnyugat felől zivatarrendszer éri el hazánkat, ami észak-kelet felé vonulva egyre több helyen okoz zivatarokat, helyenként heves zivatarokat.

Délután 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

A zivatarokat viharos széllökés, felhőszakadás, apróbb szemű  jég kísérheti. A Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak – olvasható a HungaroMet oldalán.

Szerdán a napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ismét számítani kell többfelé záporok, zivatarok kialakulására, helyenként hevesebb vihar is előfordulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél. Helyenként párás,  ködös lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően ismét jelentősebb mértékben lehűlhet a levegő.

Csütörtökön folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, és ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő – írja az Időkép.