Szombaton az Északi-középhegység és az Alföld egyes részein lévő felhőzet lassan mozog kelet felé, eközben szakadozhat, az ország nagyobb részén azonban többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Éjjel mindenütt megnövekszik a fátyolfelhőzet, de továbbra is lesznek rétegfelhős tájak – közölte a A HungaroMet Nonprofit Zrt.

Vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, de kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel nyugaton) tartósan borult lehet az ég. Hószállingózás, gyenge havazás a borult részeken előfordulhat.

A nyugatias szél főként az északi és keleti tájakon olykor megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +6 fok között alakul, a tartósan borult tájakon lesz hidegebb.

Hétfőn a déli tájakon fordulhat elő gyenge eső, havas eső, a későbbi órákban akár havazás, míg az ország nagy részén változóan felhős idő lesz jellemző. Az északnyugati szél a déli tájak kivételével élénk, erős, néhol viharos lesz. Hajnalban -8, 0, kora délután 1-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden többnyire napos időre van kilátás, számottevő csapadék nem lesz. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödhet. A fagyos éjszakát követően 0, +5 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Szerdán nyugat-délnyugat felől már vastagabb felhők érkeznek fölénk.