Az új államtitkár szólt arról is, hogy a digitalizációval lépést tartva, a kormányzat összesen 579 ezer notebookot oszt ki a köznevelésben részt vevő diákok és tanárok között. A 21. század egyik legnagyobb kihívása – ezáltal feladata is – a digitalizáció – tette hozzá a lapban.

Egy kormányzati beruházásból megvalósuló projekt részeként a napokban 140 ezer notebook kiosztásán dolgozunk a hetedik és a tizedik évfolyamon tanuló diákoknak, és már készülünk a következő félévre, amikor az ötödik és a hatodik, valamint a kilencedik osztályosok kapják majd meg az új eszközöket.

Hozzátette, természetesen számos egyéb feladat ellátása valósul meg ezzel párhuzamosan, de ez az a projekt, ahol most együtt örülünk gyermekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal, hiszen egy nagy léptékű fejlesztési eredmény megvalósulásával találkozhatunk mindennap, ráadásul személyesen is.

Eddig is mindennél jobban hittem a pedagógiában, a pedagógusokban, a nevelésben, annak gyakorlati és tudományos megközelítéseiben, most új kontextusban lesz lehetőségem, legjobb tudásom és igaz szívem szerint szolgálni a köznevelés világát.

 

Balatoni Katalin kiemelt feladatként jelölte ki magának a leendő és pályakezdő pedagógusokra irányuló programok megvalósítását, hiszen ő maga is átélte ennek az időszaknak a sajátosságait, szeretne ott állni mellettük.

 

 

 

Kevés a diplomás, szégyenpadra került Magyarország három régiója

Az EU fiatal felnőttjeinek kétötöde felsőfokú végzettséggel rendelkezik, ami már szinte teljesen megfelel az uniós célkitűzéseknek. Csinosan mutat Budapest az uniós statisztikában, Észak-Magyarország azonban siralmasan. Bővebben >>>