Gombás András, a Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, aki 2001-ben megkapta „Az év vendéglőse” címet, az étterem 2,4 millió euró felújítási költségét a bérbeadó Wohnbau NordWest Dresden és a drezdai Feldschlösschen sörgyár segítségével teremtette elő. A Gombás Restaurant GmbH-nak nyújtott hitel fejében a Szeged étterem kizárólag a Feldschlösschen sörgyár termékeit forgalmazza. A sörgyár 325 ezer euró hitelt biztosított a Gombás Restaurant GmbH-nak, ebből 300 ezret 7 éves futamidőre, 6 százalékos kamattal, míg 25 ezret kamatmentesen bocsátott a család rendelkezésére. A bérbeadó, mivel a vendéglőt a szerkezetkész állapotnál magasabb szinten adta át, 2 millió euróval támogatta a rekonstrukciót. A fennmaradó részt a Gombás család finanszírozta magyar állami támogatás hiányában. A vendéglő 1962-es megnyitásakor Drezda egyetlen külföldi étterme volt. A Szegedet 1962-től 1989-ig a HungarHotels üzemeltette, majd az étterem bérleti jogát nyugatnémet befektetők vásárolták meg. Magyar üzemeltető hiányában a vendéglőben nem dolgozott magyar szakács, és nem volt aki magyarul fogadja a vendégeket, végül a vagyonkezelő 2001. december 31-én bezárta a vendéglőt. Az új vezetővel visszaköltözik az étterembe a magyar ízvilág és a magyar szó. Az ételválaszték 40 százalékban hagyományos magyar, 60 százalékban, pedig a legújabb magyar fogásokat tartalmazza. A vendéglőnek ismét lesz magyar szakácsa és cukrásza. Az éttermet Laczó Henrietta belsőépítész irányításával zömében magyar kivitelezők - a nagykanizsai Foldi Vendéglátóipari Berendezések Kft., a Visegrádi Faipari Kft., Balaton Bútorgyár Rt., a Metalbox Kft. és az Organ-X Kft. - újították fel.