A 2017-es tőzsdére vezetése után sokáig gyengélkedő, majd tulajdonosváltáson több lépésben áteső Waberer's a cégcsoport átalakítása után 2022-ben már igen jó eredményt ért el, olyannyira, hogy a menedzsment részvényenként 100 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek. 

A vállalat árbevétele tavaly 14,1 százalékkal 675,9 millió euróra növekedett, miközben EBIT (kamatfizetés és adózás előtti) eredménye 22,5 százalékkal 33,3 millió euróra ugrott.

Az EBIT 30 százalékát az ITS (Nemzetközi Fuvarozási Szegmens), 33 százalékát az RCL (Regionális Kontrakt Logisztika Szegmens) és 37 százalékát a biztosítási szegmens adta.

Az osztalékhozam 1800-1900 forint körüli tőzsdei árfolyamnál a jelenlegi kamatszinteket figyelembe véve nem különösebben magas, azonban ha ez a szint a jövőben fennmarad, az infláció jegybanki célszintre, 3 százalékra való visszatérése után már kifejezetten vonzó lehet.

Az osztalék egyúttal jelzés is lehet a részvényeseknek, hogy a cég most már stabil, fejlődik, és az eredményt részvényeseivel is meg szeretné osztani.

 

Aki inkább az egyetemi kuratóriumot választotta

Wáberer György egykori alapító cégvezér 2016-ban mondott le a társaságban betöltött összes tisztségéről és adta el részvényeit a cég eddigi társtulajdonosának, a Mid Europa Partners befektetési alapnak. Ugyanakkor Wáberer György legutóbb azzal a lépésével hívta fel magára a figyelmet, hogy inkább lemondott kormányzati pozíciójáról, hogy egyetemi kuratóriumi tag maradhasson. Ahogy korábban megírtuk, Wáberer György mint a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos a jövőben a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi feladataira kíván koncentrálni, ezért kezdeményezte kormánybiztosi tisztségének megszüntetését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!