Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője azt mondta, átlag alatti volt a forgalom a budapesti tőzsdén, a BUX pedig a hétfői csúcsát követően korrigált.

Az OTP csökkent, amely mögött az elemző szerint az állhat, hogy általánosan negatívan alakult a nemzetközi befektetői hangulat, valamint a részvény a korábbi jelentősebb emelkedése után most korrigálhatott. A Mol árfolyama valamelyest emelkedett, ami az olajár növekedése miatt következhetett be.

Mol 18 forinttal, 0,63 százalékkal 2854 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,39 százalékkal 1024 forintra nőtt. Az OTP-részvények ára 265 forinttal, 1,5 százalékkal 17 435 forintra, a Richter-papírok árfolyama 130 forinttal, 1,39 százalékkal 9245 forintra esett.

A BUMIX 0,18 százalékkal emelkedett hétfőhöz képest.

Szimulált kibertámadásokkal tesztelik a pénzügyi szektort

Az Európai Bizottság a DORA rendelettel (Digital Operational Resilience Act) próbálja segíteni az IT-rendszerek védelmét, és a tavalyi évben a világon összesen 8 ezermilliárd dolláros kárt okozó kiberbűnözés elleni fellépést. A pénzügyi szektorban tevékenykedő cégeknek 2025. január 17-ig nagyon komoly kötelezettségeik lesznek, és többek között szimulált kibertámadásokkal is próbára teszik őket. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!