Délután kettőkor már 4 százalékos pluszban járt a BUX index, 18 200 ponton, ez több, mint 700 ponttal haladja meg a hétfői záróértéket. Az indexet két papír húzza igazán, az elmúlt időszakhoz képest hatalmas - eddig 14,5 milliárd forintos - forgalom mellett 6,6 százalékkal 3800 forint fölé dráguló OTP, valamint az 5 százalékkal, 17 850 forintig ugró Mol. A Magyar Telekom 2 százalékkal kerül többe, mint a tegnapi záráskor, 545 forint, a Richter egy százalékkal, 37 350 forintig emelkedett. Ennyivel lett drágább a 14 330 forinton kelendő Egis is. A kisebb részvények közül az OTP ritmusát az FHB volt képes felvenni, a kisebbik bankrészvény árfolyama 5,7 százalékkal, 570 forintra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!