Ha az USA gazdasági szankciókat vetne ki Szaúd-Arábiára a Hasogdzsi-ügy miatt, akkor akár 100 vagy 200 dollárig drágulna az olajár, sőt, az ennek akár a kétszeresét elérő mértéket is elképzelhetőnek tartja Aldakhil. A viszont fenyegetésnek is felfogható kijelentést azután tette a tévé vezetője, hogy a CBS-nek adott, előre rögzített interjújában Donald Trump szólt Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró isztambuli eltűnéséről és feltételezett meggyilkolásáról. Azt mondta, - amit a hét végén többször is megerősített -, hogy az ügynek a végére fognak járni, és amennyiben bebizonyosodik, hogy a háttérben Szaúd-Arábia áll, akkor a sivatagi királyság "nagyon komoly büntetésre" számíthat.

Amennyiben az államok szankciókat vet ki Szaúd-Arábiára, olyan gazdasági katasztrófával kell majd szembenéznünk, amely az egész világot megrengetné - írta a Portfolio szerint Aldakhil vasárnap. Míg vasárnap az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország mind hiteles nyomozás indítását sürgette az ügy felderítése érdekében, Szaúd-Arábia máris közölte, bármilyen esetleges gazdasági szankciót meg fog torolni.

Szaúd-Arábia hétfőn bejelentette, engedélyezte a török hatóságoknak, hogy átkutassák az isztambuli diplomáciai épületet, ahol az újságírót utoljára élve látták.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!