Hétfőn az európai tőzsdék vegyesen, többségében nyereséggel zártak, elsősorban a harmadik negyedévi vállalati eredménybeszámolók hatására. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek egyaránt 0,07 százalék emelkedéssel fejezték be a napot, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,01 százalékkal csökkent.

Londonban 0,25 százalék nyereséggel végzett az FTSE-100 index, bár kissé alacsonyabban a nap közben érintett 20 havi csúcsnál. A frankfurti DAX 0,36 százalékos emelkedéssel egy havi csúcson zárt, Párizsban viszont 0,31 százalékos csökkenéssel fejezte be a hétfői kereskedést a CAC-40 index. Milánóban 0,92 százalékos emelkedéssel 13 éves csúcson zárta a hét első kereskedési napját az FTSE-MIB index. A madridi tőzsdeindex 0,16 százalékkal végzett magasabban.

Az olaj ára két havi szinte folyamatos emelkedés után megállapodni látszik az elért szinten. A Brent hároméves, a WTI hétéves csúcsnál tart. A Brent 71 százalékkal, a WTI 77 százalékkal jár az év eleji ára felett.

Az európai piacok nyitása előtt másfél órával a Brent 86,08 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben 0,10 százalékos áremelkedéssel, a WTI ára pedig 0,01 százalékkal állt alacsonyabban 83,75 dolláron.

Az arany spot ára a hétfői közel egy százalékos emelkedés után 0,13 százalékkal unciánként 1805,15 dollárra csökkent, az eurót 0,05 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1602 dolláron.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!