A Pensum Group Nyrt. 2021-ben árbevételét 19,3 százalékkal rekordszintre, 2,7 milliárd forintra, míg adózott eredménye ennél jóval nagyobb ütemben, négy és félszeresére 77 millió forintra bővült - közölte a társaság.

A Pensum Group Nyrt. jelentős növekedést vár 2022-ben a munkaerőkölcsönzési- és közvetítési ágazatban egyaránt.

A külföldre irányuló munkaerő-kölcsönzés esetében 2022-ben – amennyiben határozottan nem javul a járványhelyzet – a Pensum csak kis mértékű emelkedéssel számol. Általános tapasztalat ugyanakkor, hogy mind belföldön, mind külföldön komoly igény van szakemberekre, ezek kereslete a járvány ellenére sem csökkent, sőt folyamatos, dinamikusan növekvő igény van megfelelően képzett munkavállalókra.

Az orosz-ukrán háború miatt a Pensum nem számít forgalomvisszaesésre az Ukrajnában kialakult helyzet és az ebből fakadó gazdasági nehézségek ellenére sem. Egyelőre ugyan nem lehet felmérni pontosan, hogy a bevezetett szankciók milyen hatással lesznek a gazdaságra, de az azokból fakadó bizonytalanság akár növelheti is a vállalat ügyfélkörének igényét, hiszen a munkaerőkölcsönzők gyorsabban és rugalmasabban tudnak a változó környezetre reagálni, így kapacitásaikat akár növelni, vagy átcsoportosítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!