Bár a forint jelentősebb erősödéssel kezdte a napot, és az árfolyam 9 óra után benézett a 395,5 alatti régióba is az euróval szemben, kora délutánra a nyeresége legnagyobb részét már elvesztette. Kedd fél 3-kor az árfolyam 396,5-re emelkedett állt vissza, ami még így is 0,15 százalékos erősödést jelent a reggelihez képest - derül ki a Stooq.com adataiból.

A dollárral szemben viszont jelentősebb az erősödés mértéke, de itt is látszik már megtorpanás. Napon belül eddig 0,5 százalékos pluszt hozott össze a forint, az árfolyam 375,6 köré süllyedt, de a napi mélypont 374,5-nél volt kedd kora délutánig. Viszont ebben a dollár gyengülése játszik szerepet: az euró az elmúlt hetek veszteségei után most erősödik a zöldhasúval szemben, már 0,4 százalékot dolgozott le. A váltás a két valuta között 1,05535-nél jár. Viszont az elmúlt 52 hetet nézve még az euró így is pokoli gyenge: 11,45 százalék a mínusz.

A forint a régión belül most felülteljesítő: a cseh koronával szemben 0,25 százalékos erősödést mutat, míg a lengyel zlotyval szemben 0,1 százalékot hozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!