Az euró jegyzése a reggel 7 órai 371,30 forintról 378,27 forintra erősödött röviddel 18 óra után. Az euró jegyzése szerdán 370,72 forint és 379,14 forint között mozgott.

Kép: Trading view

frank árfolyama 377,32 forintról 384,31 forintra emelkedett, a dollár pedig 338,53 forintról 345 forintra drágult.

Az euró jegyzése a reggeli 1,0968 dollárról 1,0953 dollárra gyengült.

Érzékenyen fogadták a befektetők a jegybank jelzését

monetáris tanács jövő heti ülésén döntés születhet a kamatfolyosó szűkítéséről, a felső kamatplafon jelentős csökkentésével – derült ki Virág Barnabás szavaiból. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke a vg.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a 18 százalékos irányadó kamat változtatására csak az ezt követő üléseken kerülhet sor.

A hírre, hogy már a jövő keddi ülésen hozzányúlhat az MNB a kamatfolyosó felső széléhez, azaz közelít a jegybank az első tényleges kamatcsökkentéshez is, megütötték a forintot. Mindez azután következett be – hívja fel a figyelmet a portfolio.hu – , hogy éppen kedden ért új egyéves csúcsra a forint, és ezután jött a jegybanki jelzés, amit a jelek szerint érzékenyen fogadtak. 

Ez csupán egy markáns piaci reakció, ami a kamatcsökkentési terveket is befolyásolhatja.

Ugyanakkor – teszi hozzá a lap – egy napnyi mozgásból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, és az is lényeges, hogy a 18 százalékos egynapos betéti ráta - ami kiugróan vonzó világszinten is - még több hétig szinten maradhat.

Virág Barnabás: a jegybank időt ad a gazdaság regenerálódásához

Sikeresnek nevezte a jegybank lépéseit a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és pénzügyi stabilitásért felelős alelnöke mondván, a jegybank az infláció leküzdése mellett egy kihívásokkal teli környezetben nyer időt a magyar gazdaság regenerálódásához. Bővebben>>>

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!