Nincs tudomásom arról, hogy a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója bármely horvát szervtől vagy hivataltól megkeresést kapott volna az ügyben történő kihallgatásra - kommentálta Kara Pál, a Mol-csoport jogi igazgatója a pénteki, horvátországi médiában megjelent, és a Bloomberg által is átvett hírt, miszerint a horvát bíróság kiadta az elfogatóparancsot Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ellen.

"Jogi olvasatomban teljességgel érthetetlen a bíróság indoklása, melyben azt mondja, hogy Hernádi Zsolt többszöri kérésre sem működött együtt a horvát hatóságokkal, ezért fennállna a szökés veszélye. Az indokolás nem felel meg sem a horvát, sem az európai jogi normáknak, és józan ésszel fel nem fogható logikai következtéseket tartalmaz.

Számomra az egyedüli jogi értelemben is releváns ügyirat a kérdésben a magyar hatóságok nyomozást lezáró határozata. A magyar ügyészség által lefolytatott magyarországi nyomozás során Hernádi Zsolt teljes mértékben együttműködött a magyar hatóságokkal és részletes tanúvallomást tett. A nyomozást a magyar ügyészség 2012 januárjában bűncselekmény hiányában lezárta, azzal, hogy sem a Mol-hoz, sem annak vezetőihez bűncselekmény nem köthető.

A horvát igazságügyi szervek lépését nem tudom másként értékelni, mint fenyegetésként a Mol és annak elnöke ellen. Egyben határozottan visszautasítom a merőben spekulációkra és erőltetett állításokra épülő vádakat, valamint a jogi eszközökkel való visszaélésen alapuló teljes eljárást."

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!