Teljesen alaptalan ez a híresztelés; a Mol-nak nem áll szándékában és nem is tárgyal senkivel az INA-ban lévő részesedés esetleges értékesítéséről - nyilatkozta Szollár Domokos, a Mol kommunikációs igazgatója azokra a horvát sajtóértesülésekre reagálva, amelyek szerint a magyar olajtársaság az INA-részvények eladását fontolgatja. Mindig is azt mondtuk, hogy hosszú távon vagyunk elkötelezettek Horvátország irányában, ez jottányit sem változott - tette hozzá Szollár Domokos.

Az utóbbi napokban néhány horvát lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Ivo Sanader elleni perben született nem jogerős ítélet után a Mol állítólag eladná INA-részvényeit, és erre felkérte a francia Societe Generale bankot tanácsadónak. A Mol 49,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az INA horvát olajvállalatban, a horvát állam pedig a részvények 44,8 százalékát birtokolja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!