Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a nagy meglepetést az ANY Biztonsági Nyomda Zrt. legutóbbi, pénteki zárás után közzétett beszámolója okozta. Az árfolyam hatások a hétfői kereskedésben ütköztek ki, csaknem 7 százalékot erősödtek a részvények – írja az MTI.

BUX 115,72 pontos, 0,20 százalékos mínuszban zárta a napot. A Mol 0,07 százalékkal, 2 forinttal 2810 forintra csökkent, az OTP-részvények ára 0,58 százalékkal esett vissza, 80 forinttal, a záráskor 13 800 forintot ért. A Magyar Telekom ugyanakkor 0,82 százalékkal erősödött, 5 forinttal többe, 613 forintba került a tőzsde zárásakor.

Richter-papírok értéke nem változott, a pénteki 8730 forintos záróárán fejezte be a hétfői kereskedést. A BUMIX 5062,14 ponton zárt hétfőn, ez 3,82 pontos, 0,08 százalékos emelkedést jelent a pénteki záráshoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!