A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy átlag feletti forgalom mellett, a kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően emelkedett a BUX.

Ez a jó hangulat hatott a vezető részvények közül az OTP és a Mol árfolyam erősödésére is, míg a Richternél a növekedés hátterében egy szerdai hír áll, amely szerint a gyógyszergyártó 12 millió euróért felvásárolta a belga BCI Pharma biotechnológiai vállalatot.

  • A Mol 32 forinttal, 1,14 százalékkal 2840 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,27 százalékkal 17 600 forintra nőtt, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,19 százalékkal 1058 forintra emelkedett, forgalma 4,1 milliárd forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 0,7 százalékkal 9335 forintra erősödött, a részvények forgalma 981,3 millió forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 6389,62 ponton zárt csütörtökön, ez 24,37 pontos, 0,38 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Keserű kijózanodássá válik az AI-őrület, itt vannak a jelek

Hiába vált a világ legértékesebb cégévé a mesterséges intelligencia körüli felhajtásnak köszönhetően az Nvidia, a szektor idén nem teljesít igazán jól. A piac most már inkább bizonyítékokat szeretne. Még az is lehet, hogy a lufi lassan kezd leereszteni.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!