A BÉT frissen közölt összesítése szerint a részvénypiac forgalma augusztusban 221,7 milliárd forintot ért el, ami napi 10,6 milliárd forintos átlagforgalmat jelent. Az előző hónapban, júliusban a részvénypiac forgalma 152 milliárd forint, a napi átlagforgalom 6,9 milliárd forint volt. Az értéktőzsde részvényindexe augusztus 6-án több mint három évtizedes története során először zárt 50 000 pont felett, az eddigi legmagasabb napi záróértékét pedig augusztus 18-án érte el 52 289 ponton. A BUX végül 51 970 ponton zárta a hónapot, ami 6,9 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest.

A vezető részvények közül augusztusban az Otp bizonyult a legerősebbnek, a bankpapír 9,4 százalékos erősödéssel 17 850 forinton zárta a hónapot, és az augusztusi részvénypiaci forgalom 51,2 százalékát adta. A Richter részvények adásvétele az összforgalom 23,5 százalékát, a Molé a 18,1 százalékát tette ki, az előbbi árfolyama 6,7 százalékkal, az utóbbié 0,6 százalékkal emelkedett a hónap során. A három kibocsátó együttes forgalmi aránya 92,8 százalékot tett ki.

A kisebb papírok közül a közleményben kiemelték a Waberer's teljesítményét, a szállítmányozó társaság részvényének árfolyama augusztusban 33,9 százalékkal nőtt.

A brókercégek forgalmi sorrendjében augusztusban nem történt változás az előző hónaphoz képest, a rangsor élén ismét a Wood áll, amelyet a Concorde és az Erste Bank követ. A Wood&Company 126,2 milliárd forint értékben forgalmazott a részvénypiacon, az összforgalom 28,4 százalékát adva. A második helyen álló Concorde forgalma 105,7 milliárd forint, piaci részesedése 23,8 százalék volt. A harmadik helyezett Erste Bank 93,4 milliárd forintos forgalmat ért el, ami 21,1 százalékos részesedést jelent.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!