Az OTP Bank Nyrt. 15 százalékos tulajdoni részesedés szerzése mellett fogyasztási hitelezési vegyesvállalat Kínai Népköztársaságban történő zöldmezős alapításáról szóló tranzakciós megállapodásokat írt alá partnereivel 2022. június 2-án -közölte az OTP, de a partnereiről nem írt a tájékoztatásban.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a negyedik negyedévben kerül sor a szükséges, több lépcsős kínai hatósági engedélyek megszerzésének függvényében.

A vegyesvállalat alapítása az illetékes kínai felügyeleti hatóság mellett a magyar felügyeleti hatóság engedélyéhez is kötött. Az előzetes engedélyt a Magyar Nemzeti Bank 2022. április 14-én megadta - 

Az OTP Bank részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Pénteken a papír ára 120 forinttal, 1,31 százalékkal 9314 forintra emelkedett, árfolyamának minimuma 8500 forint, maximuma 19 590 forint volt az elmúlt egy évben - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!