Az eurót délután hat órakor 399,24 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon a kora reggeli 399,37 forint után. A dollár jegyzése 383,31 forinton állt a reggel jegyzett 383,28 forint után.

Az euróval szemben a forint hétfőn 402,96 forintos jegyzésen érte el történelmi árfolyammélypontját, a dollár ellenében pedig 386,53 forinton. Ehhez képest kedd délutánra 0,9 és 0,8 százalékkal állt erősebben a forint.

A svájci frank ellenében a forint kedden 0,5 százalékkal erősödött, este hat órakor 382,65 forinton, míg kora reggel 384,68 forinton jegyezték a svájci frankot - írta az MTI.

Miután megnézte a 400 forint feletti tartományt akár meg is nyugodhat a forint árfolyama egy időre - írtuk korábbi cikkünkben. Az erősödési lehetőségek azonban korlátozottak és a hosszú távú trend a magyar deviza ellen dolgozik, nincs kizárva, hogy ennél meredekebb euróárfolyamra is fel lehet készülni

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!