Az elemzők által vártnál kevésbé nőtt a világ legnagyobb streaming szolgáltatója, a Netflix bevétele az idei második negyedévben, azonban ez az 5,9 millió új előfizetői is szép eredménynek számít, ugyanis a streamingóriás májusban szigorította a jelszómegosztás lehetőségét.

Világszerte 238 millió előfizető mellett nem csoda, hogy a bevételük ugyan a szakértői várakozásoknál kisebb métékben is, de gyarapodott.

A Netflix-előfizetők száma 5,9 millióval, 238,4 millióra gyarapodott a negyedévben, jócskán meghaladva a piac által várt 1,9 milliót.

Bejött a Netflix jelszómegosztása

Hatalmas kiugrást hozott az új előfizetők számában a streaming szolgáltató szigorítása. Nagyobb kiugrást tapasztaltak, mint a világjárvány kezdeti időszakában. Várhatóan a Netflix sikerén a többi platform is felbuzdul. Bővebben >>>

A Netflix a New York-i tőzsde szerdai kereskedésének leállítása után nyilvánosságra hozta, hogy a bevétele éves szinten 2,7 százalékkal, 8,2 milliárd dollárra emelkedett, ami elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 8,3 milliárd dollártól.

A cég a folyó negyedévre 8,5 milliárd dolláros bevétellel számol, ami szintén kisebb a szakértők által becsült 8,7 milliárd dollárnál.

A Netflix részvényára csaknem 9 százalékos mínuszba került a tőzsdeidőn túli kereskedésben annak ellenére, hogy a cég 3,29 dolláros részvényarányos adózott eredménye jóval felülmúlta az elemzői becslésekben szerepelt 2,86 dollárt.