Sikeresen teljesítette első üzemanyag-égetéses tesztjét a Rolls-Royce új, kisméretű gázturbinája, amelyet a légiipari vállalat kifejezetten a jövő hibrid-elektromos repülőgépeinek meghajtására fejlesztett ki. A hajtóművet újszerű égéstechnológiával tervezték, hogy kibocsátása rendkívül alacsony legyen. Ez a jelentős eredmény megerősíti a kompakt turbina hatékonyságát, amelyet egy könnyű turbógenerátor rendszerbe integrálnak.

A teljes turbógenerátor rendszert a fejlett légiközlekedés (Advanced Air Mobility) piacára fejlesztik a vállalat mérnökei. A tesztelés alatt álló gázturbina a helikopterek és a segédhajtóművek piacán, valamint a védelmi piacokon is potenciálisan alkalmazható.

Matheu Parr, az elektromos üzletág ügyféligazgatója elmondta: 

A Rolls-Royce tisztán elektromos és hibrid-elektromos energiaátalakító- és hajtásrendszereket fejleszt a fejlett légiközlekedés piacára. A vadonatúj, kisméretű gázturbinánk első üzemanyag-égetési tesztje jelentős előrelépésnek számít, a rendszer beindításától a felgyorsításon át a stabil alapjáratig minden szakasz sikeres volt.

A koncepció kiválasztásától a tesztelés teljesítéséig kevesebb, mint két év telt el. Az új gázturbinát tartalmazó turbógenerátoros rendszer lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kiterjesszék az elektromos repülés által megvalósítható útvonalakat, valamint, hogy több utas utazzon, nagyobb távolságokat megtéve alacsony károsanyag-kibocsátású repülőgépeken.

A turbógenerátoros megoldás kifejlesztése

A turbógenerátor rendszer kiegészíti a Rolls-Royce elektromos meghajtási portfólióját, 500 kW és 1200 kW közötti skálázható teljesítménykínálattal rendelkező energiaforrást biztosít. Ez lehetővé teszi a hatótávolság növelését fenntartható repülőgép-üzemanyagokkal, később pedig akár hidrogénnel.

A turbógenerátoros megoldás kifejlesztése egyesíti a kompakt, könnyű, nagysebességű forgó villamosgépek és a nagy hatékonyságú gázturbinák tervezésében rejlő képességeinket, valamint az ezek rendszer- és platformszintű integrálásához szükséges szakértelmünket.
Az összesen 14 alrendszerből álló tesztberendezéseket a globális csapat rekordidő alatt tervezte meg, szerezte be és építette meg, valamint alakította át. 

A turbógenerátor soros vagy párhuzamos hibrid alkalmazásokban használható. Az akkumulátorok feltöltésére, valamint az elektromos meghajtóegységek közvetlen energiaellátására vehető igénybe, így lehetővé teszi, hogy a repülőgépek repülés közben váltsanak az energiaforrások között. A technológia kutatását és fejlesztését Németország Gazdasági és Klímavédelmi Minisztériuma, valamint a magyar kormány támogatja.

Ki kellene venni az emberek kezéből a kormányt

Csak úgy tudjuk megelőzni a halálos baleseteket, ha nem az emberek vezetnek, hanem a gépek, akik képesek akár egymással is kommunikálni az utakon – mondta Lepsényi István, a MÁV igazgatósági elnöke és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke. Úgy véli, a mobilitás és a hidrogén lesz az autóipar kulcsa a következő évtizedekben. Bővebben --->