Az androidos kártevő a "Craftsart Cartoon Photo Tools" nevű rajzfilmkészítő alkalmazásnak van álcázva. Ezzel fotókat alakíthatunk át úgy, mintha azok egy-egy rajzfilm jelenetei lennének.

A múlt héten biztonsági kutatók és a Pradeo mobilbiztonsági cég felfedezte, hogy az Android-alkalmazás egy 'FaceStealer' nevű trójai programot tartalmaz, amely egy Facebook bejelentkezési képernyőt jelenít meg.

Az itt megadott adatokat a program egy szerverre továbbítja, ahol a rosszindulatú kód készítői gyűjtik azokat - írja a portál.

Ami ijesztő, hogy a vírus készítőinek sikerült úgy injektálni a rosszindulatú kódot egy amúgy "normális" alkalmazásba, hogy az átslisszanjon a Play Store átvilágításán.

Érdemes résen lenni: a "Craftsart Cartoon Photo Tools" felhasználói értékelései túlnyomórészt negatívak, összesen mindössze 1,7 csillagot kaptak a lehetséges ötből. Ráadásul sok értékelés figyelmeztet arra, hogy az alkalmazás korlátozott funkcionalitással rendelkezik, és először be kell jelentkezni a Facebookra.

Miután a hibát jelezték a Google-nek, az alkalmazást hamarosan eltávolíthatják.